Weekendvieringen

In elk van de vijf kerken van de Emmaüsparochie is er doorheen het jaar elk weekend een eucharistieviering.

28 - 29 april5 - 6 mei10 mei
KPG zangkoor
Sint-MichielSint-Godelieve

Vieringen op een weekdag

Elke weekdag is er een eucharistieviering in een van de kerken van de Emmaüsparochie:

maandag8.30 uurSint-Michiel
dinsdag8.30 uurSint-Godelieve
woensdag18.30 uurSint-Willibrord
midweekviering
donderdag10.30 uurkapel van WZC Regina Coeli
vrijdag8.30 uurSint-Baafs

Halverwege de week is er in de weekkapel van de Sint-Willibrordkerk een speciale viering, de midweekviering. Voor deze midweekviering nodigen wij in het bijzonder allen uit die onze gemeenschap dragen: de leden van het Emmaüsteam, de pastorale ploegen, de werkgroepen, maar ook allen die hun werk en inzet willen verbinden met onze Bron. Inzet en inkeer moeten hand in hand gaan. We proberen van deze midweekviering een ‘lossere’ viering te maken. We beginnen met het delen en uitspreken aan elkaar wat ons bezighoudt. We leggen dat in Gods handen en verbinden dat met de lezingen van de dag. We wisselen kort uit wat ons in Gods woord raakt, spreken onze gebedsintenties uit, delen brood en beker en verbinden ons om lichaam van Christus te worden. Om deze midweekviering kracht bij te zetten wordt vóór elke midweekviering telkens een half uur stil gebed voorzien voor wie dat wil.

Gebedsvieringen

Naast de dagelijkse eucharistie en de midweekviering is er in bepaalde kernen nog een bijkomend aanbod:

dinsdag8.30 uurkerk Sint-Andriesmorgengebed
dinsdag8.30 uurkerk Sint-Baafswoord- en communieviering
donderdag8.30 uurkerk Sint-Andriesgebedsviering
donderdag18.30 uurkerk Sint-WillibrordOasemoment elke 4de donderdag van de maand
vrijdag18.30 uurkerk Sint-Michielwoord- en communieviering

Meer info over het Oasemoment elke vierde donderdagavond van de maand in de kerk van Sint-Willibrord vindt u hier.

Eucharistievieringen