Huwelijk

Op vandaag is een huwelijk in de kerk een heel bewuste keuze, die wel wat voorbereiding vraagt. Er moet een dossier opgemaakt worden met alle gegevens van bruid en bruidegom, de doopdata en vormseldata moeten opgevraagd worden, er moet nagegaan worden of de kerk beschikbaar is en wie in de viering kan voorgaan, enz.

Wil je kerkelijk huwen, neem dan dus zo vlug mogelijk contact op met het Emmaüssecretariaat. Men zal er op al je vragen kunnen antwoorden en je aanvraag verder behandelen.

Ontmoetingsavond voor toekomstige trouwers

Daarnaast is er ook de inhoudelijke voorbereiding: op de ontmoetingsavond die eenmaal per jaar georganiseerd wordt in de Emmaüsparochie, kunnen koppels met trouwplannen de nodige info krijgen over hoe ze een huwelijksviering in de kerk zinvol kunnen invullen. En daarnaast is er uiteraard ook het persoonlijk contact met de voorganger om de viering voor te bereiden.

De eerstkomende ontmoetingsavond vindt plaats op vrijdag 9 maart 2018
in Huize Wellecome, Koude-Keukenstraat 8, 8200 Sint-Andries (Brugge)

Huwelijk