Een nieuwe eerste-communie-werking

Dit jaar verandert de eerstecommuniewerking in onze Emmaüsparochie grondig. Er komt een gloednieuw aanbod voor alle zevenjarigen én hun ouders als voorbereiding op de communieviering.
De kinderen verkennen in de loop van het jaar zes thema’s die aansluiten bij eucharistie vieren, bij vieren rond de tafel van vriendschap en verbondenheid. De ouders krijgen de kans om met activiteiten, verhalen, rituelen…, geloofsstapjes te zetten binnen het gezin. Hiervoor kunnen ze het materiaal gebruiken dat vanuit onze Emmaüsparochie aangeboden wordt. Een eenvoudige opdracht neemt hen mee in de wereld van de ‘Jezusvrienden’. Zo krijgen de kinderen stap voor stap voeling met de kring rond Jezus, met wat het betekent om te leven zoals Jezus.

Het traject met het rugzakje wordt op enkele ouderavonden verduidelijkt door mensen die het project al hebben doorgemaakt. Deze groep ‘ervaringsdeskundigen’ zet de mama’s en papa’s op weg om vanuit de gezinscontext naar de eerste communie toe te leven. Het zijn haalbare, leuke en verruimende activiteiten die door de jonge ouders en hun kinderen gesmaakt worden.

We willen jullie graag meenemen op hun ontdekkingstocht. We brengen jullie dus af en toe wat nieuws over het rugzakjesverhaal. Zo weet iedereen die betrokken meeleeft in onze parochie, waarmee de zevenjarigen en hun ouders bezig zijn. In elke kern van onze Emmaüsparochie zal iets te zien zijn over het rugzakjestraject. Zo kunnen we verbonden mee-genieten van deze vernieuwde werking.

De eerste ouderavonden gaan volgende week door in de kerk van Sint-Baafs. Dan gaat het project definitief van start. Verdere info kan je hier nalezen.

We twijfelen er niet aan dat jullie op één of andere manier mee willen supporteren om de ontdekkingstocht van de communicantjes en hun ouders deugddoend te laten verlopen.

Een nieuwe eerste-communie-werking