Weekendvieringen

De komende weekends biedt de Emmaüsparochie volgende vieringen aan:

24 - 25 augustus31 augustus
1 septeember
7 - 8 september14 - 15 september21 - 22 september
zaterdag 17.30 uurSint-WillibrordSint-MichielSint-WillibrordSint-WillibrordSint-Willibrord
zondag 9 uurSint-AndriesSint-AndriesSint-AndriesSint-Andries
zondag 10.30 uurSint-GodelieveSint-BaafsSint-GodelieveSint-Michiel
Startviering
Sint-Godelieve

Elk weekend zijn er drie eucharistievieringen.  Er wordt afgewisseld tussen de pare en de onpare weekends.  Waar de mis ook plaatsvindt, ze begint steeds op hetzelfde uur.

In één kerk, die van Sint-Andries, is er elk weekend een mis: elke zondag om 9 uur.

Voor de overige vier kerken geldt een beurtrol.  Elk weekend is er op zaterdag een viering om 17.30 uur.  In het eerste, het derde en het vijfde weekend van de maand is dat in Sint-Michiel.  In de weekends 2 en 4 is het in Sint-Willibrord.

En op zondag is de viering om 10.30 uur in de weekends 1, 3 en 5 in Sint-Baafs, en in de weekends 2 en 4 in Sint-Godelieve.

Om te weten welke week van de maand het is, kijk je naar de zondag.  Zondag 29 september, bijvoorbeeld, is de vijfde zondag van de maand, voor dat hele weekend geldt dus de regeling voor het vijfde weekend van de maand.

Vieringen op een weekdag

In juli en augustus voorziet de Emmaüsparochie volgende vieringen op een weekdag:

dinsdag10.15 uurWZC Sint-Jozef
woensdag18.30 uurSint-Willibrord
midweekviering
donderdag10.30 uurkapel van WZC Regina Coeli

De enige avondmis is de midweekviering op woensdag om 18.30 uur in de weekkapel van de Sint-Willibrordkerk.

Voor deze midweekviering nodigen wij in het bijzonder allen uit die onze gemeenschap dragen: de leden van het Emmaüsteam, de pastorale ploegen, de werkgroepen, maar ook allen die hun werk en inzet willen verbinden met onze Bron. Inzet en inkeer moeten hand in hand gaan. We proberen van deze midweekviering een ‘lossere’ viering te maken. We beginnen met het delen en uitspreken aan elkaar wat ons bezighoudt. We leggen dat in Gods handen en verbinden dat met de lezingen van de dag. We wisselen kort uit wat ons in Gods woord raakt, spreken onze gebedsintenties uit, delen brood en beker en verbinden ons om lichaam van Christus te worden. Om deze midweekviering kracht bij te zetten wordt vóór elke midweekviering telkens een half uur stil gebed voorzien voor wie dat wil.

De eucharistievieringen op maandag in Sint-Michiel en vrijdag in Sint-Baafs vallen weg in de zomermaanden.

Gebedsvieringen

Naast de dagelijkse eucharistie en de midweekviering is er in bepaalde kernen nog een bijkomend aanbod:

dinsdag8.30 uurkerk Sint-Andriesmorgengebed
donderdag18.30 uurkerk Sint-WillibrordOasemoment elke 4de donderdag van de maand

Maar in juli en augustus vallen deze gebedsvieringen weg.

Meer info over het Oasemoment elke vierde donderdagavond van de maand (behalve juli en augustus) in de kerk van Sint-Willibrord vindt u hier.

Eucharistievieringen