Oasemoment over Magnificat

Nieuws

Het laatste Oasemoment van dit jaar zal gewijd zijn aan het Magnificat en vindt plaats op donderdag 21 december.

De advent loopt dan naar zijn einde en we zijn vlakbij het Kerstfeest. We lezen die dagen in het evangelie van het bezoek dat de hoogzwangere Maria brengt aan Elisabeth. Maria’s antwoord op Elisabeths verwelkoming is één jubelende lofzang op de grootheid en goedheid van God: “Magnificat, ik geef alle eer aan God. Ik juich voor Hem, Hij is mijn redder.”

Bij de tekst van dat heerlijke Magnificat wil het Oasemoment blijven stilstaan en ons zo helpen voorbereiden op de komst van zijn Zoon. Dat Magnificat is geen brave tekst, het wordt wel ‘s een ‘lied van bevrijding’ genoemd, met harde woorden aan het adres van de trotsen, de machtigen, de rijken van deze aarde. Het geeft uiting aan verwondering over Gods verrassend genadevole handelen in de mensengeschiedenis.

Tegelijk is het een prachtige tekst, waarin Maria in beeldende taal jubelt over God en over wat hij voor haar en voor ons allen doet.

In de directe aanloop naar Kerstdag is het goed dit juichende getuigenis van Maria grondiger te verkennen. Dat wil het Oasemoment doen, zoals steeds aan de hand van bezinnende teksten, korte gebeden, muziek en stilte. Zo wordt het Oasemoment een zinvolle nieuwe stap op weg naar het Kerstfeest.

Uitzonderlijk vindt het Oasemoment niet plaats op de vierde donderdag van de maand, maar al een week eerder, op 21 december in de kerk van Sint-Willibrord (Keurvorst Karel Theodoorstraat 2, Sint-Andries). Het begint om 19 uur, maar u bent er reeds vanaf 18.30 uur welkom om tot rust en gebed te komen.

Oasemoment over Magnificat