Eerstecommunievieringen komen eraan

Nieuws

 

Een jaar lang hebben de eerstecommunicanten een stap-voor-stap-tocht afgelegd, op weg naar hun ‘feest aan de tafel van Jezus’. Hun rugzakje is nu helemaal gevuld met ritueeltjes en symbolen om als een vriend van Jezus door het leven te stappen.

Dankjewel aan alle mama’s en papa’s die hun kinderen hierin begeleid hebben. Het was deugddoend om te zien dat de verschillende thema’s op een fijne manier binnen het gezin beleefd werden. Dank je wel aan de mensen die hierover vertelden tijdens de ouderavonden van dit werkjaar. Hun enthousiasme over het Rugzaktraject duwde het project stevig op gang.

Samen met hun mama’s en papa’s, met hun broers en zusjes, met de andere zevenjarigen en met de mensen van onze Emmaüsparochie vierden de communicantjes elke maand mee rond de tafel van de vriendschap. Zo leerden ze wat het betekent om ‘vriend van Jezus’ te zijn en steeds meer te worden. Dank je wel aan de werkgroep die deze vieringen telkens weer uitwerkte op maat van kinderen en jonge gezinnen.

En nu zijn de kinderen er bijna klaar voor. In het weekend van 2 en 3 juni vieren ze hun eerste communie. Het wordt heel zeker een deugddoend feest, een blije dag voor onze zevenjarigen, een teken dat ze langer dan één dag vriend van Jezus willen zijn. Dankjewel aan de gelegenheidswerkgroep van ouders die deze viering mee uitwerkte. Dankjewel aan alle mensen die een handje helpen tijdens deze vieringen. Samen mogen we genieten van een blij samenzijn.

We wensen alle kinderen en hun ouders een deugddoende en heerlijke dag toe.

 

De werkgroep Eerstecommunie- & Kindervieringen
van de Emmaüsparochie

Eerstecommunievieringen komen eraan