Startviering zondag 16 september

Nieuws

Op zondagvoormiddag 16 september start de Emmaüsparochie haar nieuwe werkjaar met een feestelijke Startviering in de kerk van Sint-Andries.

Sinds de Emmaüsparochie officieel van start ging is het een mooie traditie geworden om het werkjaar feestelijk met z’n allen samen in te zetten. Die gezamenlijke viering vindt telkens in een andere van onze vijf kerken plaats. Nadat de viering vorig najaar in Sint-Willibrord plaatsvond is dit jaar de kerk van Sint-Andries aan de beurt. De viering zal daar aanvangen om 10.30 uur, dat is anderhalf uur later dan het gewone uur van de zondagsviering in die kerk.

Deze viering zal opgeluisterd worden door zangers van alle koren van de Emmaüsparochie.  Het zal feestelijk klinken in de mooie kerk van Sint-Andries!

Meteen na de eucharistie is iedereen uitgenodigd voor een receptie in het parochiaal centrum Huize Wellecome in de Koude-Keukenstraat.

We horen het vaak na zo’n feestelijke eucharistieviering, en we hoorden het ook meermaals in de zomermaanden, toen het aantal weekendvieringen noodgedwongen beperkt moest worden: het is leuk om de kerk vol te zien lopen, het geeft een goed en warm gevoel om met velen samen ons geloof te kunnen vieren, ons geloof delen met velen sterkt ons geloof en onze inzet. Net daarom is de gezamenlijke jaarlijkse Startviering telkens weer een hoogtepunt in de werking van de Emmaüsparochie.

Net omdat het de bedoeling is zoveel mogelijk parochianen rond één tafel bijeen te hebben, wordt het aantal eucharistievieringen in het weekend van de Startviering sterk beperkt.  Er is komende zondag dus slechts één mis, en dat is de Startviering in Sint-Andries. Omdat niet iedereen er die zondag bij kan zijn, wordt er dat weekend ook één weekendmis op zaterdag voorzien, dat is op zaterdag 15 september om 16.30 uur in Sint-Michiel.

 

Startviering zondag 16 september